Dječji vrtić Grigor Vitez

Obavijesti za roditelje

https://www.pexels.com/photo/crop-mother-washing-hands-of-kid-in-washbasin-4474055/

Povratak redovne organizacije rada u DV Grigor VItez

Poštovani roditelji,

sukladno mjerama HZJZ-a od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. u DV Grigor Vitez vraća se redovita organizacija rada. Svi dječji vrtić i skupine u našoj organizaciji bit će otvoreni i raditi u uobičajenom radnom vremenu.

PRETHODNE OBAVIJESTI

Poštovani roditelji,

nastavno na Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID 19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodimo pripreme za organizaciju rada.

Ovim putem vas molimo da se upoznate s navedenim uputama koje su dostupne u prilogu u nastavku ove obavijesti, a osobito jer se veliki dio odnosi i na roditelje/skrbnike djece.

U uputama HZJZ vidljiva je i preporuka za ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati, s obzirom da broj djece u vrtićima može biti takav da onemogući poštivanje mjera fizičkog razmaka.


Također, kroz upute je naznačeno kako, iako uz sve preventivne mjere koje se svakodnevno poduzimaju, boravak u vrtićima može potencijalno predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom, posebno ako su ukućani uključeni u takav tip dnevnih obaveza da ne mogu dosljedno izbjegavati situacije povećanog rizika za zarazu COVID-19.

Posebno molimo da obratite pozornost na najugroženije skupine:

  • Djeca s kroničnim bolestima ili u doticaju s kroničnim bolesnicima.

Preporučuje se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.

  • Bolesna djeca.

Djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 (primjerice u kućanstvu ili u ustanovi) ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaražena s COVID-19 ostaju kod kuće te ih roditelji/skrbnici ne smiju dovoditi u ustanove. Obzirom da Vrtić trenutno provodi planiranje i pripremu zadanih uvjeta za rad, potrebna nam je informacija o broju djece koja će se nakon 11. svibnja vratiti u vrtić kako bismo mogli Vašoj djeci osigurati što sigurniji i kvalitetniji boravak u vrtiću.

Ovim putem Vas molimo da razmislite o svojim mogućnostima zbrinjavanja djeteta te će Vas odgojitelji vezano za boravak Vašeg djeteta u vrtiću kontaktirati do srijede, 6. svibnja 2020. god. telefonskim putem.


Iz gore navedenih razloga roditelji/skrbnici trebaju prije uključivanja djeteta u vrtić pisanom izjavom ravnatelju ustanove potvrditi kako su:

1. upoznati s mjerama HZJZ-a u cijelosti,
2. oba roditelja/skrbnika zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djeteta/djece,
3. dijete/djeca ne pripadaju ni jednoj od gore navedenih ugroženih skupina.

Molimo da prije dovođenja djece u vrtić pročitate Upute za dovođenje/odvođenje djece u dječji vrtić Grigor Vitez
Izjava dostupna u pdf i Word(.docx) formatu

Napominjemo, Vrtić će za sve roditelje koji nemaju druge mogućnosti, osigurati prihvat djeteta.

Za sve nejasnoće obratite se odgojiteljima, stručnim suradnicima ili zdravstvenim voditeljima.

S poštovanjem,
uprava Vrtića


Prilozi:

UPUTE ZA RODITELJE O ORGANIZACIJI I DOVOĐENJU DJECE U DEŽURNI DJEČJI VRTIĆ

Izjava o davanju punomoći za dovođenje/odvođenje djeteta

Upute za roditelje koji žele ispisati djete iz vrtića

Zahtjev za ispis djeteta iz vrtića

Skip to content