Dječji vrtić Grigor Vitez

Važno – HRIPAVAC

pexels-cottonbro-studio-5858715

Poštovani,

Obzirom na pojavnost hripavca u našoj sredini, na žalost, bolest se i dalje pojavljuje među necijepljenom dojenčadi i malom djecom, ali i kod odraslih osoba (roditelji djece). 

Sada imate mogućnost dijagnostiku PCR-om detektirati uzročnika (Bordetella pertussis) na NZJZ Splitsko-dalmatinske županije (iz brisa nazofarinksa, u što ranijoj fazi oboljenja). 

U svrhu prevencije daljnjeg širenja bolesti, osobito u dolazećem zimskom periodu i u našoj Ustanovi, ovim putem potičemo redovna cijepljenja dojenčadi i pozivanje/upućivanje male djece na planirana DTaP/dTap cijepljenja, kao i svih onih koji cjepivo nisu primili.

Ovim putem molimo roditelje da se jave izabranim pedijatrima ili obiteljskim liječnicima kako bismo zaustavili širenje bolesti te izbjegli epidemiju.

Oboljele osobe, (potvrđeni ili vjerojatni slučaj) je potrebno izolirati iz Ustanove (jaslice, vrtić, škola, dom) u skladu s epidemiološkim smjernicama.

Kontakti oboljelog ne zahtijevaju izolaciju.

U slučaju oboljenja ili sumnje na bolest, potrebno je što prije obavijestiti zdravstvene voditeljice Ustanove te epidemiologa u pripravnosti (mob.091/1512003) zbog uputa za kemoprofilaksom kod osjetljivih osoba.

S poštovanjem,

Zdravstvene voditeljice DV Grigor Vitez

Skip to content