Dječji vrtić Grigor Vitez

DV Dva prijatelja

DV Grigor Vitez - Dva prijatelja

Nekoliko riječi o vrtiću:

DV „Dva prijatelja“ je područni objekt u kojem se provodi poseban program namijenjen djeci s teškoćama u razvoju. Vrtić broji dvadesetak djece koja borave u četiri odgojno – obrazovne skupine, dvije jutarnje i dvije popodnevne.

Osigurani su uvjeti za siguran, ugodan i poticajan boravak djece. Prostori su opremljeni specijaliziranom didaktikom za rad s djecom ovisno o vrsti teškoće. S djecom neposredno rade edukacijski – rehabilitatori, te pomoćnice – njegovateljice. Djelatnici se kontinuirano educiraju i stručno usavršavaju svoja znanja kako bi njihov rad bio što kvalitetniji.

Rad se provodi kroz individualan rad i različite grupne aktivnosti u koje se uključuju djeca iz obje skupine. Program rada obuhvaća područja razvoja brige o sebi, spoznaje, kreativnosti, komunikacije, grube i fine motorike, emocionalnog i socijalnog razvoja.

Podržavajući inkluzivni oblik uključivanja djece s teškoćama u razvoju, poseban program DV „Dva prijatelja“ djeci daje dobar temelj za uključivanje u aktivnosti redovitih skupina. Kako bi inkluzija bila što uspješnija, potrebno je pripremiti sve sudionike procesa inkluzije (roditelji, odgojitelji, djeca). U taj proces su uključeni stručni suradnici vrtića koji zajedno s rehabilitatorima DV „Dva prijatelja“ pružaju podršku u uključivanju djece s teškoćama u redovni sustav.

Posebnosti vrtića:

  • poseban program za djecu s teškoćama

Voditelj objekta: Jelena Meštrović Dujić


Galerija vrtića:


Pronađi nas na mapi:

Naše vrtićke kuće

Skip to content