Dječji vrtić Grigor Vitez

DV Lavanda

DV Grigor Vitez - Lavanda

Nekoliko riječi o vrtiću:

Dječji vrtić Lavanda nalazi se u prizemlju zgrade na području Gradskog kotara Gripe te ima veliko dvorište sa potrebnim rekvizitima za igru na otvorenome. U vrtiću se nalaze jedna vrtićka skupina 10-satnog redovitog programa i jedna jaslička skupina 10-satnog Montessori programa.

Kroz igru, stvaralaštvo, istraživanje, zajedništvo i mnogo smijeha učimo kako od “malih” postati “veliki” ljudi. Prostorno okruženje je ugodno i što više nalik obiteljskom domu. Raznovrsni centri igara djecu potiču na stvaranje, izražavanje, istraživanje, otkrivanje i konstruiranje znanja, a bogatstvo, mnogobrojnost i dostupnost materijala zadovoljavaju različite interese i različite razvojne sposobnosti djeteta.

U Montessori programu za djecu jasličke dobi rad se temelji na rečenici “Pomozi mi da to učinim sam” gdje odgojitelj djecu usmjerava prema samostalnom rješenju postavljenog problema. Cilj Montessori metode je njegovati dječju osobnost, indirektno potičući interes za različita područja, a učenje pretvoriti u igru. Osnovno načelo rada je omogućavanje svakom djetetu da slobodno izabere ono čime će se baviti.

Naš moto je : “Da bi mi uspjeli u onome u čemu je dijete uspjelo tijekom prve tri godine djetetovog života, trebalo bi nam šezdeset godina napornog rada. Dijete od tri godine već je mali čovjek. Ipak ono ni tada nije iscrpilo neobičnu moć koju posjeduje i moć da upije iz svoje okoline!”

Voditelj objekta: Jasna Mlinar


Galerija vrtića:


Pronađi nas na mapi:

Naše vrtićke kuće

Skip to content